5G Private Network

Grenzeloos
nieuw potentieel

Van autonome voertuigen en drones tot het gebruik van augmented reality, toepassingen voor IoT en analytics en bedrijfskritische communicatieoplossingen: het mobiele netwerk vormt de rode draad doorheen de digitalisering. Om uiterst betrouwbaar te zijn, moet het enorme hoeveelheden gegevens kunnen verwerken met een ultralage latentie. En dat is precies wat 5G doet.

Let’s co-create the future together

Dankzij verschillende partnerschappen in heel België werden vier testcentra opgezet waar bedrijven bestaande en nieuwe concepten kunnen uitproberen en vergelijken in een realistische omgeving en voor een volledige procesflow.
Ontdek ze hier.

5G Experience Platform
A6K
Howest 5G Lab
Fabriek Logistiek

5G private network

Waarom een 5G Private Network?

Met lage latentie, hoge bandbreedte en complementaire integratie met wifi bieden 5G Private Networks de voorwaarden die nodig zijn voor de volgende stappen in de automatisering en digitalisering.

Betrouwbaarheid

5G is gebouwd om extreem betrouwbaar te zijn in elk aspect van het netwerk. Alle apparatuur is operator-grade, waardoor de hardwareconfiguratie van de hoogst mogelijke kwaliteit is. Deze operator-grade-apparatuur maakt gebruik van een storingsvrij operator-spectrum, wat betekent dat interferentie op het netwerk – afkomstig van andere gebruikers – onmogelijk is.

Gegevens-beveiliging

5G biedt een hoog beschermingsniveau, met nieuwe beveiligingsfuncties tegen bedreigingen. Een essentieel kenmerk van 5G Private Networks is dat de gegevens binnen het private netwerk blijven. Zo nemen 5G Private Networks specifieke zorgen weg over de beveiliging en de locatie van bedrijfsgegevens.

Innovatie

Een 5G Private Network brengt alle voordelen van 5G naar het private netwerk van een organisatie. In de eerste plaats gaat het om de beschikbaarheid van bandbreedte en een verlaging van de latentie tot bijna nul. Dat biedt niet alleen meer mogelijkheden voor autonome voertuigen en drones, maar ook voor de volgende stap op het gebied van industriële IoT.

5G en wifi: complementaire oplossingen

Bovenal bieden 5G Private Networks de absolute voorwaarden voor verdere digitalisering en automatisering: betrouwbare connectiviteit met een hoge bandbreedte en lage latentie. Tegelijkertijd blijft wifi de juiste oplossing voor connectiviteit die geschikt is voor de traditionele 'indoor' kantooromgeving.

USE CASEs

Ontdek onze 5G Private Network cases

Een 5G Private Network biedt innovatieve oplossingen die de beperkingen van organisaties overstijgen en nieuwe benaderingen van werk en probleemoplossing mogelijk maken. 5G Private Networks zijn klaar om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop bedrijven werken, waardoor ze efficiënter, productiever en concurrerender worden.

WAAROM PROXIMUS?

Ons aanbod

De componenten van ons 5G Private Network-aanbod:

  • Draadloos spectrum voorzien door Proximus
  • Infrastructuuruitrusting: basisstations, minitorens, cellen, ...
  • Randapparatuur: smartphones, geïntegreerde modules, routers, ...
  • Simkaarten en modems om uw toestellen te verbinden met het 5G Private Network

Een ondersteuning gedurende de hele levenscyclus van uw project:

  • In kaart brengen van de behoeften en de omgeving van de organisatie
  • Ontwikkeling van business cases en ROI-analyse
  • Uitrol, integratie en testen van het 5G Private Network
  • Voorstel voor beheerde diensten voor verdere controle en onderhoud

TRIAL SOLUTIONS

Is een 5G Private Network iets voor uw organisatie?

We bieden verschillende trial solutions aan waarmee u een 5G Private Network kunt testen en valideren voordat u grotere investeringen doet. Afhankelijk van uw behoeften en de kenmerken van uw organisatie, heeft u de keuze uit verschillende trial solutions. U kunt de test uitvoeren op een locatie van uw keuze, inclusief uw eigen locatie.

Wil u testen hoe de implementatie van een 5G Private Network in uw organisatie verloopt? Neem contact op met ons en samen kijken we welke trial solution het beste bij uw situatie past.

Meer over 5G Private Networks